Росія зазначає великих втрат у війні в Україні / фото ua.depositphotos.com

Росія з початку повномасштабної війни втратила 293 літаки, що становить близько 25% усього наявного парку. Попри це противник зберігає достатньо високий авіаційний потенціал.

"Якщо спиратися на цифри Генштабу ЗСУ, ворог за понад 11 місяців втратив наразі 293 літаки. Це доволі суттєва кількість, яка складає близько 25% усього наявного парку", - зазначив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі Еспресо.

За його оцінкою, вся наявна промислова база Росії не дозволяє оперативно відновлювати втрати на полі бою. Зараз агресор тримається на створених запасах.

Відео дня

"Ця ситуація ускладнюється тим, що були введені санкції у технологічній сфері і по ряду напрямків Росія втрачає можливості модернізовувати та виготовляти нові літаки. Зараз все тримається на створених запасах. В цілому противник зберігає достатньо високий авіаційний потенціал, але, якщо ми отримаємо сучасне західне озброєння, то перевага противника буде нівельована", - підсумував Рябих.

Втрати Росії у війні

Як раніше повідомляв УНІАН, за добу ЗСУ знищили 850 окупантів, і тепер загальні втрати Росії в Україні становлять понад 127 тисяч загарбників.

Крім того, від початку повномасштабного вторгнення ЗСУ ліквідували: ворожих танків - 3201 одиниця, засобів ППО - 221, літаків - 293, гелікоптерів - 284, кораблів/катерів - 18 одиниць, БМП - 6378 одиниць.

За словами експерта Романа Світана, українські війська знищують у 2-3 рази більше військової техніки Росії, ніж окупанти на заводах встигають відновлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: