У Бішкеку вночі було неспокійно \ фото REUTERS

На тлі протестів опозиційних сил, депутати парламенту Киргизії схвалили кандидатуру Садира Жапарова на посаду нового прем'єр-міністра.

Читайте такожКиргизстан після парламентських виборів охопили протесті: є поранені та затримані (фоторепортаж, відео)Крім того, був обраний новий спікер парламенту, депутат від фракції "Бір Бол" Миктибек Абділдаєв. Він прийшов на зміну Дастану Джумабекову, що подав у відставку, передає Sputnik Киргизстан.

Новий спікер заявив, що Жапаров поки не пройшов всі процедури затвердження на посаді глави уряду. Попередній прем'єр Кубатбек Боронов подав у відставку.

Відео дня

Тим часом, у столиці країни Бішкеку вдруге за добу змінився мер. Замість Жоошбека Коеналієва, який зайняв кабінет Азіза Суракматова, кермо влади в столиці тимчасово перейшло до Мірлана Бекітаєва.

У самому місті вночі було неспокійно. Натовпи невстановлених людей намагалися влаштувати погроми і висунулися до держрезиденції.

Ближче до 11 години вечора невідомі намагалися штурмувати будівлю Фінполу.

А тим часом, півтори тисячі добровольців записалися в загін дружинників. Їм вдалося зберегти порядок у столиці. 

За даними МОЗ Киргизстану, за час заворушень у Бішкеку постраждало 768 осіб, передає "Інтерфакс". 550 пацієнтів після надання первинної медичної допомоги направлені на амбулаторне лікування, госпіталізовано 218 осіб, з них сім осіб перебувають у реанімації. Один чоловік 2001 року народження помер від забиття головного мозку.

Ситуація в Киргизстані