89-річний колекціонер Форрест Фенн заховав скарби 10 років тому / скріншот з відео

У США знайшли скарб 89-річного колекціонера Форреста Фенна, який зашифрував його координати у своїх віршах.

Фенн оголосив про знахідку на своєму сайті, передає CNN.

«Скарб лежав під пологом зірок в пишних лісистих заростях Скелястих гір і був у тому самому місці, де я сховав його понад десять років тому. Я не знаю людини, яка його знайшла, але вірші в моїй книзі вказали йому точне місце», - написав він.

Відео дня

Читайте такожУ Польщі будівельники випадково знайшли стародавній скарб

Мільйонер стверджує, що скарб було знайдено кілька днів тому. За його словами, в якості доказу шукач скарбів прислав йому фото скрині. Фенн пообіцяв, що фотографії і подробиці будуть опубліковані найближчим часом.

У 2010 році Фенн оголосив, що заховав у Скелястих горах скриню зі скарбами. Скарб складався зі старовинних монет, золотих самородків, діамантів, сапфірів, рубінів, смарагдів і інших цінностей загальною вартістю від одного до двох мільйонів доларів. Його координати були зашифровані у віршах, які наводяться в книзі Фенна «Пристрасть погоні».

Скарб намагалися знайти тисячі осіб, не менше п'яти з них загинули під час пошуків. Тіло останнього загиблого скарбошукача знайшли в березні 2020 року, його супутника встигли врятувати.

Як повідомляв УНІАН, чотири роки тому двоє археологів-любителів знайшли в полі в графстві Херефордшир 300 монет англо-саксонського періоду. Джордж Пауелл і Лейтон Девіс владі про знахідку не сказали, а продали скарб перекупникам. Вартість монет, датованих приблизно IX століттям нашої ери, оцінювалася у 3 млн фунтів.