Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін в умовах нинішньої кризової ситуації ще більше триматиметься за владу, адже в разі відходу від влади його одразу зроблять у всьому винним і «бозна-що з ним зроблять».

Таку думку в інтерв'ю «Обозревателю» висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

Читайте такожFinancial Times: Кремль приховує 70% смертей від коронавірусу в Росії

Відео дня

Він пояснив, що якщо Путін зараз піде з влади, то за правилами політичної боротьби «негайно всі проблеми будуть звалені йому на загривок». «В усьому буде винен Путін. Він це чудово розуміє, тому саме через те, що ситуація кризова, піти ніяк не може. Його одразу ж зроблять винним і бозна-що з ним зроблять. Тож через почуття самозбереження піти він не може», – наголосив політолог.

Експерт зауважив, що у персональній ментальності Путіна піти зараз означає злякатися, виявити слабкість. «А він навпаки – повинен утримати кермо у твердих чоловічих руках під час бурі. Якщо він його випустить, перше, що зробить той, хто перехопить кермо – викине Путіна за борт із ядром на шиї. Тож він іще сильніше триматиметься за владу. Як, до речі, і Лукашенко», – резюмував Орєшкін.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня Путін оголосив про готовність знову балотуватися на пост глави держави у 2024 році, якщо Конституційний суд РФ дасть відповідний висновок.

11 березня Держдума і Рада федерації схвалили закон з поправками до Конституції РФ, що включають в себе норму про "обнулення" президентських термінів Путіна.

16 березня Конституційний суд Росії визнав закон про поправки таким, що відповідає Основному закону країни.

В умовах карантину в Кремлі підготували законопроект, який дозволяє громадянам голосувати на виборах різних рівнів дистанційно, зокрема поштою.