REUTERS

У США апеляційний суд ухвалив рішення про те, що школи в країні не можуть відмовляти трансгендерним учням в доступі до туалетів, які відповідають їх гендерній ідентичності.

Про це повідомляє Голос Америки.

Читайте такожЗ армії Південної Кореї звільнили першу в історії країни сержантку-трансгендера (відео)

Відео дня

Апеляційний суд виніс рішення на користь колишнього учня Глостерської середньої школи у штаті Вірджинія Гевіна Грімма. Той стверджував, що школа порушила його конституційні права, коли відмовила в доступі до туалету для хлопчиків. Адвокат школи пояснив це рішенням тим, що Грімму не дозволяли користуватися туалетом для хлопчиків, бо він не робив операції зі зміни статі.

Всі студенти-трансгендери повинні мати те, в чому було відмовлено мені: щоб наші школи і наш уряд бачили нас такими, якими ми є. Сьогоднішнє рішення — неймовірна емоційна підтримка не тільки для мене, але і для трансгендерної молоді по всій країні, — заявив Грімм.

Хто такі трансгендери?

Трансгендерність — незбігання гендерної ідентичності або гендерного вираження із біологічною статтю. Трансгендерність не залежить від сексуальної орієнтації; трансгендерні люди можуть ідентифікувати себе як гетеросексуали, гомосексуали, бісексуали та ін.