У США знайшли ґвалтівника завдяки завантаженим у мережу результатам ДНК-тестів / ілюстрація REUTERS

У США поліція дивним чином натрапила на підозрюваного в зґвалтуванні. Це стало можливим завдяки генеалогічним сайтам GEDmatch та FamilyTree, куди передбачуваний злочинець завантажив результати своїх ДНК-тестів.

Про це повідомляє The Insider.

Справу вдалося розкрити завдяки підрозділу судової генеалогії. Флорида у 2018 році стала першим штатом США, де відкрили таку службу.

Відео дня

Повідомляється, що злочин стався ще у 2007 році в місті Тампа. Студентка поверталася з вечірки до гуртожитку, коли незнайомець запропонував її підвезти. Дівчина погодилася, та, коли вони приїхали в гуртожиток, чоловік зґвалтував її.

Читайте такожУ Бангладеш зґвалтували школярку під приводом зйомки для TikTokТоді поліція зібрала всі докази, але знайти злочинця не вдалося, тому справа вважалася нерозкритою.

Через 13 років, у 2020 році правоохоронці відновили розслідування. Згодом підозрюваного знайшли за збігами ДНК на генеалогічних сервісах. Ним виявився 44-річний Джаред Вон.

Поліцейські приїхали до Вона в Західну Вірджинію і провели генетичну експертизу. Результат видав збіг з ДНК злочинця, шанс якого був один на 700 мільярдів.

Вас також можуть зацікавити новини