У Білорусі розганяють протестувальників / Фото tut.by

У столиці Білорусі Мінську силовики почали розганяти учасників акції і людей, які тільки йдуть на протест під назвою "Марш Героїв".

Про це повідомляє Tut.by.

Читайте такожПротести в Мінську: затримано близько 250 осіб, станції метро в центрі закриті (фото, відео)

У центр міста стягнули військову техніку і силовиків, які ще до початку акції почали затримувати громадян. 

Видання пише про силові затримання людей з червоно-біло-червоними прапорами. Серед тих, кого забрали правоохоронці, є і чоловіки, і жінки.

Попередньо, в Мінську вже затримано не менше 250 протестувальників. Крім того, в білоруській столиці закриті на вхід центральні станції метро, а люди скаржаться на те, що їм почали відключати мобільний інтернет. 

У різних районах столиці, а також в регіонах йдуть затримання людей, які вийшли на вулиці на акції протесту. У Жодіно народне обурення викликав майор міліції, який раптово вдарив жінку по обличчю з такою силою, що та впала.

До кордону силовиків біля "Арена-Сіті" прийшла колона спортсменів. Вони скандують "Народ — чемпіон!" та "ми граємо чесно". Серед спортсменів - у минулому відомий баскетболіст, а нині заступник голови Федерації баскетболу Білорусі Єгор Мещеряков.

Наразі на вулицях Мінська знаходяться десятки тисяч протестувальників. Протестувальники біля "Арена-Сіті" розвернулися і пішли по проспекту переможців у напрямку до стели.

Протестувальники та силовики біля "Арена-Сіті" зупинилися на відстані 20 метрів один від одного. Від силовиків дві людини вийшли на переговори. Вони попросили присутніх розійтися. Люди відмовилися. Журналістам дозволили зайти за оточення силовиків.

Одночасно колона з Пушкінською з'єдналася з колоною на Тімірязєва. Проїжджа частина повністю зайнята демонстрантами, які пропускають поодинокі машини, які їдуть у бік Пушкінської. Люди скандують "Ми - народ!". Потяги, які проїжджають по мосту, гудуть на знак солідарності.

Ситуація в Білорусі: хроніка

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.

Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту відбулися зіткнення з силовиками.

У перші дні протестів були затримані тисячі людей, пізніше багатьом з них призначили адмінарешт.

Лукашенко неодноразово заявляв, що ситуацію в країні розхитують ззовні, і домовився з президентом РФ Володимиром Путіним спільно реагувати «у разі загострення ситуації в частині зовнішніх загроз».

27 серпня Путін припустив використання російських силовиків для придушення протестів у Білорусі.

У Євросоюзі заявили про невизнання результатів виборів і досягли угоди застосувати санкції проти білоруських чиновників у відповідь на фальсифікацію результатів голосування і застосування насильства проти протестувальників.