У ЄС хочуть зменшити виплати Угорщині: названо причини

У Європарламенті лідери майже усіх політичних груп виступили із закликом до Єврокомісії не задовольняти запити Угорщини на додаткові європейські кошти.

Вони виступили з такою ініцативою через питання до демократії, верховенства права і дотримання прав людини в Угорщині, пише "Європейська правда".

До складу груп, які поставили підписи під листом, належить абсолютна більшість депутатів Європарламенту, окрім "Європейських консерваторів і реформістів". 

Відео дня

У листі наголошується на стурбованості через стан верховенства права, демократії та дотриманням фундаментальних прав в Угорщині. Депутати нагадали, що Будапешт проігнорував низку зауважень із Брюсселя.

"На нашу думку, це все унеможливлює позитивну оцінку щодо перших виплат за Фондом відновлення та стійкості ("ковідним фондом")", – зазначають вони. 

Вони закликали призупинити виплати Угорщині за програмою ESF+ Program, яка спрямована на соціальні й освітні проєкти та реформи, через невиконання Угорщиною усіх необхідних зобов’язаннь.

Позиція Угорщини - останні новини

Віце-спікер парламенту Угорщини Дора Дуро заявила, що вступ України до НАТО можливий нібито лише після того, як Росія підпише документ, яким підтвердить свою згоду на це.

Керівна партія Угорщини "Фідес" організувала захід "Мир і безпека", на якому була використана карта "Великої Угорщини". На її фоні виступали різні спікери, в тому числі і голова МЗС Угорщини Петер Сійярто.

У США готують санкції щодо угорських політиків, пов'язаних з прем'єр-міністром Віктором Орбаном. Проект закону почали розробляти ще у 2022 році.