Фактично, каже Подоляк, ПВК вже зникла / фото ua.depositphotos.com

В українському інформаційному просторі циркулюють чутки про загрозу наступу "вагнерівців" з території Білорусі. Їх в ефірі "Сніданку з 1+1" на каналі "1+1 Україна" прокоментував радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк,

Він вважає, що ПВК "Вагнер" фактично зникла і, на його думку, терористичну організацію поділять на 4 частини. 

"Одна залишиться на контракті в Міноборони РФ та буде воювати в Україні. Окрема частина - це колишні "зеки", яких теж заберуть на контракт у Міноборони. Ще частина підпише контракти з Росгвардією та буде полювати на внутрішньому, вже російському ринку, на певних опонентів системи", - каже Подоляк.

Відео дня

Третя складова, продовжив радник голови ОП, повернеться до Африки, бо це основні їхні бізнес-активи. Подоляк не відкидає, що й Пригожин працюватиме на африканському напрямку.

"Четверта частина залишиться тренувати білоруських спецпризначенців", - переконаний він.

Чим закінчився заколот Пригожина та "вагнерівців" у Росії

Після обвинувачень на адресу Міноборони РФ в обстрілі позицій ПВК "Вагнера" її очільник Євген Пригожин пішов на Ростов, де взяв під контроль зі своїми найманцями усі військові об'єкти. Далі почав вимагати зустрічі із Шойгу та Герасимовим. 

Після цього було звернення Путіна до росіян, в якому він назвав організований Пригожиним заколот "зрадою" та "ударом у спину".

Після переговорів Пригожина з Лукашенком було заявлено, що "вагнерівці" повертаються у польові табори, з ватажка "Вагнера" знімають обвинувачення, а сам він їде до Білорусі

Наразі достеменно невідомо, де перебуває Пригожин. Є інформація, що він досі на території РФ, а не в Білорусі.

Вас також можуть зацікавити новини: