Орбан погодився на зустріч з Зеленським, в ОП розглянули, про що можуть говорити політики / Колаж УНІАН, фото УНІАН, Анастасія Сироткіна, фото president.gov.ua

В Офісі президента України виокремили теми, які можуть стати "центральними" в перемовинах між Орбаном та Зеленським на спільній зустрічі.

Як відомо, на цьому тижні прем'єр-міністр Угорщини прийняв відповідну пропозицію від українського лідера. Заступник глави ОП Ігор Жовква заявив Інтерфакс-Україна, що вони обговорюватимуть широкий спектр питань в контексті відносин між двома державами. 

"Про наші двосторонні відносини - а це широкий спектр і він не зводиться до питань нацменшин", - сказав він.

Відео дня

Жовква окремо зупинився на останній проблемі та нагадав: згідно з рекомендаціями Європейської комісії Україна ухвалила рамковий закон щодо цього і пізніше імплементували майже всі його норми, окрім однієї рекомендації. 

За його словами, Зеленський з Орбаном на зустрічі можуть обговорити питання економіки, зокрема, зачепити тему транзиту. Також Жовква натякнув, що в дипломатії найефективніші розмови між представниками влади відбуваються "віч-на-віч". 

"Ми, безумовно, підготуємо цей візит і працюватимуть команди", - пообіцяв він.

Що сказав Зеленський про Орбана на останній прес-конференції 

У грудні на своїй підсумковій конференції щодо успіхів України у 2023 році Зеленський розповів, про що раніше говорив з Орбаном під час зустрічей на різних міжнародних платформах.

Президент України уточнив, шо вони ніколи не обговорювали припинення вогню в Україні та діалог "про мир" з Путіним. Водночас Зеленський визнав, що політика Угорщини щодо України дещо "не дружня". Однак, як акцентував президент, ми дві держави-сусідки, тому він буде намагатися знайти спільну мову з Угорщиною.

Вас також можуть зацікавити новини: