Інструктори ПВК "Вагнер" відряджені в Сирію тренувати бойовиків "Хезболли" / фото t.me/orchestra_w

Інструктори зі складу вже не існуючої ПВК "Вагнер", які перебували на території Білорусі, зараз беруть активну участь у підготовці бойовиків "Хезболли".

Про це повідомляє Центр національного спротиву. Зазначається, що йдеться про навчання бойовиків ліванського угруповування на залегендованих військових базах в Сирії.

"Основне завдання – передати досвід ведення бойових дій в Україні, штурмові дії малими групами, бої в міській забудові, застосування дронів-камікадзе та ударних БПЛА зі скидами. Зауважимо, що наразі бойовики "Хезболли" ведуть бойові дії проти Ізраїлю разом з терористами з ХАМАС. Останні на початку місяця здійснили напад на Ізраїль, підготовку до нападу здійснювали зокрема інструктори "Вагнер", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

У ЦНС наголошують, що у цьому звʼязку можна говорити про систематичну підтримку Росією терористичних атак проти Ізраїлю через свої проксі-угруповання.

Війна в Ізраїлі: ПВК "Вагнер" готувала бойовиків ХАМАС

Раніше Центр національного спротиву публікував інформацію про те, що бойовики російської ПВК "Вагнер" готували терористичне угруповання ХАМАС до нападу на Ізраїль, який стався у суботу, 7 жовтня 2023 року. 

За даними ЦНС, одним із ключових напрямків цієї підготовки стало застосування малих безпілотних апаратів для скиду вибухового матеріалу. Тільки росіяни серед союзників угруповання ХАМАС мають такий досвід.

Вас також можуть зацікавити новини: