Ілюстрація / REUTERS

Більшість мітингів на підтримку опозиційного кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської скасовані чинною владою.

Про це в ефірі каналу "Україна 24" розповів директор білоруського інституту "Політична сфера" Андрій Казакевич.

Читайте такожНа місце зібрання прихильників суперниці Лукашенка зігнали військових (фото)

Відео дня

"Минулого тижня по всій країні проходили масові мітинги на підтримку Світлани Тихановської, вважається, що досить успішно, - безпрецедентна кількість учасників, хороша організація. На цьому тижні штаб зіткнувся з серйозними проблемами, і більшість мітингів по всіх регіонах були скасовані або саботовані з боку влади", - сказав політолог.

За словами Казакевича, в суспільстві зростає напруга.

"Сьогодні ввечері має відбутися мітинг в центрі Мінська, який довго готувався, але також було оголошено, що на його місці зараз буде проходити офіційний концерт. Виходить, що влада намагається збити хвилю успішних масових акцій. Все це створює додаткову напругу, відчувається нестійкість внутрішньополітичної ситуації, всі готуються до 9-го (серпня, дня виборів - ред.), тому що очікуються акції протесту", - сказав Казакевич.

Як повідомляв УНІАН, вибори президента Білорусі мають відбутися 9 серпня. На тлі передвиборчої кампанії по всій країні відбуваються масові акції, на яких виступають проти переобрання Лукашенка на черговий термін.