REUTERS

Російські пропагандисти натякають, що два українські кораблі, які могли опинитися в епіцентрі вибуху в ліванському Бейруті, перевозили вибухонебезпечні речовини й стали причиною трагедії.

Нова брехня росіян розміщена на сайті Царград, який належить російському мільярдерові Костянтину Малофєєву.

Читайте такожКількість жертв жахливого вибуху в Бейруті зросла

Відео дня

«У вибуху в порту Бейрута може бути «українське походження». Є інформація, що поряд з епіцентром вибуху було пришвартовано судно, яке прибуло до Лівану з України», – пишуть пропагандисти, натякаючи, що корабель прямував з Маріуполя, «який знаходиться у безпосередній близькості від зони конфлікту на Донбасі».

При цьому росіяни не підтверджують тези фактами (а саме – що судна перевозили вибухонебезпечні речовини) й не кажуть, звідки взяли інформацію, лиш пишуть про «відкриті джерела».

Як писав вчора ввечері УНІАН, біля берегів ліванської столиці на момент вибуху й справді могли знаходитися два українські кораблі. Про що писав міжнародний аналітик Самір Мадані. Спершу чоловік припустив, що судна перевозили феєрверки, але згодом видалив твіт і вибачився. За його словами, кораблі, імовірно, перевозили зерно і самі могли постраждати від вибуху.

Як повідомляв УНІАН, у столиці Лівану Бейруті ввечері 4 серпня прогримів потужний вибух. За даними деяких місцевих ЗМІ, вибухів було два, а не один. Перший нібито прогримів у порту, а другий неподалік від резиденції прем'єр-міністра країни.

Начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС України Максим Коваленко повідомив УНІАН, що серед працівників Посольства України в Ліванській Республіці та членів їхніх сімей постраждалих немає. Інформація щодо можливих загиблих або постраждалих внаслідок вибуху громадян України до наших дипломатичних установ наразі не надходила.

УНІАН зібрав всі подробиці вибуху в Бейруті. Дивіться онлайн-трансляцію на нашому сайті.