Кирієнко мітить на місце Путіна / Скріншот

У Володимира Путіна з'явився новий можливий наступник, який сам просуває себе на цю посаду. Йдеться про нинішнього першого заступника глави Адміністрації президента РФ Сергія Кирієнка.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, він вже понад 20 років обіймає важливі державні посади. Але чи зможе він привернути увагу Путіна і стати його наступником?

На цю посаду він претендував ще за часів Бориса Єльцина, який свого часу шукав собі заміну через стан здоров'я.Тоді він став прем'єром, одним з наймолодших за всю історію Росії. Будучи на посаді прем'єр-міністра, Кирієнко знайомиться з Путіним і навіть з подачі Єльцина оголошує його керівником ФСБ. Але протриматися на посаді наймолодшому прем'єру не судилося.

Після цього він зник на деякий час, але потім знову з'явився, причому на непоганій посаді. Путін у статусі президента призначив його керівником Росатому. 

А зараз Кирієнко призначений ще й куратором окупованих територій. Як каже політолог Володимир Фесенко, зараз активність Кирієнка сильно зросла. Це, за його словами, свідчить про те, що дійсно він готує пропозиції для Путіна, що робити з окупованими територіями далі.

Але навіть незважаючи на таку активність і вірність Путіну, шансів стати його наступником у Кирієнка фактично немає, вважають експерти. Він не пов'язаний безпосередньо з російськими олігархами і силовиками. Дехто зазначає, що йому не вистачає харизми - не вселяє страху.

За неофіційними даними, є інформація, що Путін готує замість себе старшу доньку - Тихонову. Це пов'язують з тим, що президент РФ чужим не довіряє. 

Останнім часом у ЗМІ циркулюють чутки про погіршення здоров'я президента країни-агресора Володимира Путіна. У зв'язку з чим виникає питання про його наступника. Як вдалося раніше дізнатися журналістам, тимчасово замінити головного кривавого диктатора світу може секретар Радбезу РФ Микола Патрушев.

Вас також можуть зацікавити новини: