Юлія Навальна заявила, що в Україні "просто не хочуть шукати антивоєнних росіян" / скріншот

Вдова Олексія Навального – Юлія Навальна – заявила, що вторгнення РФ в Україну – це "не війна Росії", а "війна Путіна". Вона дорікнула Україні в небажанні шукати "антивоєнних росіян".

"Хороші росіяни" – дуже погана фраза. Я вважаю, що вони (українці) просто не хочуть шукати цих антивоєнних росіян. Але такі росіяни все-таки існують. Просто важко очікувати, що вони вийдуть на вулицю, тому що, як я вже сказала, не всі люди – герої. Вони готові вдатися до різних видів боротьби. Важливо підтримувати цих людей, і я вважаю, що ігнорувати їх – помилка уряду України", – сказала вона в інтерв'ю TIME.

За словами Навальної, в Росії є "агресивна меншість", яка підтримує війну проти України, і диктатор Володимир Путін робить усе можливе, щоб її заохотити.

Відео дня

"Звичайні українці розуміють те, що не всі росіяни налаштовані проти них. Але коли мова заходить про український уряд, я думаю, було б правильно, якби він пам'ятав про цих людей. Це явно не війна Росії. Це війна Путіна. Звичайно, є дуже агресивна меншість, яка підтримує війну. Вона виділяється, але її дуже мало. Путін робить усе можливе, щоб її заохотити. Він вказує на них і каже: "Дивіться, всі такі!" Але це неправда. Більшість людей з різних причин хочуть, щоб війна закінчилася", – додала Навальна.

Водночас на запитання про те, чи є однією з її цілей порозумітися з керівництвом України та співпрацювати з ним, вона сказала, що їй складно відповісти, тому що це залежить не тільки від неї.

Інші заяви Навальної про війну РФ проти України

У лютому 2024 року Юлія Навальна виступала з трибуни Європарламенту. Це сталося за кілька днів після того, як стало відомо про смерть Олексія Навального, який перебував в одній із колоній Заполяр'я.

У своїй промові вона закликала Захід припинити видавати непотрібні резолюції і почати діяти більш креативно. За її словами, найстрашніше тут те, що "всі стали звикати до війни" і вважають, що в кінцевому підсумку з Путіним все одно доведеться домовлятися.

Вас також можуть зацікавити новини: