На тлі зростання захворювання коронавірусом Китай відкривається для іноземців \ фото REUTERS

Влада Китаю скасували заборону на в'їзд в країну іноземним туристам, яка була введена після початку пандемії коронавірусу в березні 2020 року.

Тепер іноземцям не потрібно буде залишатися на карантині, знадобиться тільки негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений за 48 годин до поїздки, передає Бі-бі-сі. Також Китай почав видавати іноземцям звичайні візи та дозволи на тимчасове проживання. А самі громадяни Китаю знову можуть отримувати закордонні паспорти.

Наразі в країні почався щорічний сезон новорічних подорожей - в цьому році Новий рік за місячним календарем настане 22 січня. Тому громадяни Китаю їдуть відвідати рідних і близьких. Як зазначило видання, до пандемії коронавірусу новорічні поїздки китайців вважалися найбільшою щорічною міграцією в світі.

Відео дня

При цьому після скасування антикоронавірусних обмежень 1,4-мільярдне населення країни, після майже трирічної ізоляції, зіткнулося з відсутністю природного імунітету до цієї хвороби. Одночасно влада країни перестали публікувати коронавірусну статистику.

Нагадаємо, офіційно за три роки пандемії в Китаї від ковіду померли трохи більше 5 тис. осіб. У порівнянні зі статистикою інших країн ці дані виглядають неправдоподібно.

Тим часом, з самого Китаю надходять повідомлення про переповнені лікарні і крематорії, а в сусідніх країнах побоюються, що відкриття кордонів призведе до нової хвилі пандемії.

У зв'язку з цим, багато країн задумалися над введенням обмежень для туристів з Китаю. Зокрема, десяток країн вже ввів обов'язкове тестування китайців.

Ситуція з коронавірусом в Китаї

Спалах COVID-19 почався в грудні 2019 року в китайському місті Ухань, а 11 березня 2020 року ВООЗ визнала коронавірус пандемією. Після початку пандемії, яка стала однією з найбільш смертельних в історії, більшість країн закрили кордони і ввели жорсткі карантинні обмеження. До літа 2022 року майже всі вони були скасовані.

Однак Китай продовжив вести політику "нульового ковіду" і залишався закритим від зовнішнього світу. У листопаді 2022 року Китай сколихнули масштабні протести через жорсткі карантинні обмеження. У підсумку з початку грудня Китай різко змінив політику, скасувавши майже всі внутрішні covid-обмеження. А з 8 січня 2023 року Китай вирішив відкрити кордони для іноземців.

Разом з тим, на тлі пом'якшення обмежень у Китаї спостерігається стрімке зростання захворюваності на коронавірус

Вас також можуть зацікавити новини: