У гардеробі Єлизавети безліч нарядів \ фото REUTERS

За 65 років правління королева Великобританії Єлизавета II відвідала тисячі заходів, які вимагали від неї відповідних нарядів. 

Монарх мала в своєму гардеробі сотні вечірніх суконь, повсякденних суконь і спідниць, жакетів і пальто всіх можливих відтінків і капелюшків до них. 

Королева Великобританії Єлизавета II \ фото REUTERS

Незважаючи на те, що в її гардеробі є незліченна кількість суконь і пальто, королева Єлизавета все одно ставилась до них дуже дбайливо. Тому поява її в одних і тих же нарядах - явище звичне. Наприклад, коли королева відвідувала Саудівську Аравію, дизайнери підготували для неї гардероб з дотриманням місцевих традицій, а після закінчення туру вона попросила змінити деякі сукні так, щоб їх можна було носити знову вже в Британії. 

Відео дня

Особливість гардеробу королеви Великобританії полягала в тому, що королівські швачки присвоювали імена кожному наряду Єлизавети і заносили їх в довідник.

фото royal.uk

Наприклад, якщо її Величність була в червоному під час поїздки на південь Англії, то наряд такого кольору вона не одягала в найближчі кілька місяців, навіть якщо його дизайн повністю відрізнявся. Примітно, що королівські костюмери ніколи не розкривали розмір сукні королеви, і цей секрет зберігається з часів її коронації. 

фото REUTERS

При цьому, існувала низка важливих правил, за якими створювалися нові образи для королеви. Їхні характеристики відповідали не тільки уподобаннями монарха, а й практичним завданням - одяг не повинен заважати під час заходу. Крім того, важливо, щоб обраний колір підходив не тільки королеві, а й нагоді. Зазначимо, що відомо багато випадків, коли за допомогою кольору одягу британська королева висловлювала свою підтримку тій чи іншій країні або події.

фото REUTERS

Особливу нішу в королівському гардеробі займали капелюшки. Королева знала, що її шанувальники на заходи з її участю приїжджають здалеку і, щоб допомогти їм побачити себе, королева надягала яскраві капелюшки. І взагалі капелюхи королеви, як і одяг, вибиралися з урахуванням всіх деталей події.

фото REUTERS

Нагадаємо, що у королеви Британії з'явився капелюх від українського дизайнера. Зокрема, український дизайнер Руслан Багінський створив капелюх для Єлизавети II, королева Великобританії прийняла такий подарунок. Хоч це велика рідкість.

Капелюх прибув до Британії на День Незалежності України. Зокрема, і на знак подяки за підтримку та допомогу українському народові.

фото REUTERS

Вас також можуть зацікавити новини: