Перед виборами у Словаччині у соцмережах активізувалися проросійські наративи / фото depositphotos.com

Чиновники ЄС в приватному порядку порадили технологічним гігантам Alphabet, TikTok і Meta активізувати зусилля по боротьбі з проросійською пропагандою в рамках виборчої кампанії в Словаччині.

Як повідомляє Politico, майбутні вибори в Словаччині 30 вересня знаменують собою тест-драйв для нових цифрових правил ЄС. Відповідно до Закону блоку про цифрові послуги, платформи соціальних мереж повинні активно видаляти незаконний контент і придушувати іноземну пропаганду. Якщо вони цього не роблять, їм загрожує штраф у розмірі до 6 відсотків річного світового доходу.

"Серед європейських і словацьких регуляторів зростає стурбованість тим, що дезінформація і прокремлівська ідеологія поширюються серед місцевих користувачів соціальних мереж, включаючи прихильників Роберта Фіцо, скандального колишнього прем'єр-міністра країни. Фіцо закликав припинити військову підтримку України, і його партія в даний час лідирує за опитуваннями", - пише видання.

Відео дня

На майбутніх виборах у Словаччині, за даними POLITICO, в опитуваннях лідирує популістська партія країни Smer. Якщо їй вдасться отримати більшість місць у парламенті, Словаччина може скоротити свою підтримку України.

Згідно з недавнім звітом Центрально-Європейської обсерваторії цифрових медіа, в словацьких соцмережах регулярно з'являються прокремлівські тези.

Майбутні вибори в Словаччині

Раніше ЗМІ відзначали, що Словаччина скасує військову і політичну підтримку України, якщо новим прем'єр-міністром стане колишній глава уряду - політик-популіст Роберт Фіцо.

Зараз він вважається головним претендентом на посаду після дострокових парламентських виборів, які очікуються в Словаччині 30 вересня і є лідером партії Smer, якій прогнозують перемогу в цій політичній кампанії.

Вас також можуть зацікавити новини: