Ігор Ейдман переконаний, що Пригожин повторить спробу заколоту в Росії / скріншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спробує повторити заколот в Росії, але на цей раз – за допомогою російських силових структур. Таку думку висловив російський соціолог Ігор Ейдман.

Як він зазначив в ефірі телеканалу "Еспресо", це може статися, коли центральна влада в РФ ослабне. За словами Ейдмана, Пригожин є авантюристом, такі люди не зупиняються.

"Поки складно оцінити, що відібрали у Пригожина, а що залишилося у нього. Пригожин – це типовий авантюрист часів Громадянської війни. Такі люди не зупиняються. Відчувши силу, він відчув себе господарем Росії. Безперечно, що він захоче повторити. Не сумніваюся, що він спробує це зробити. Але інструменти, напевно, будуть інші. Скоріш за все, це вже не буде масований похід його приватної армії на Москву, таке двічі не роблять", – пояснив він.

Відео дня

Ейдман вважає, що під час нового заколоту Пригожин може скористатися допомогою силовиків. Ватажок "вагнерівців" підкупив різних людей.

"Швидше за все, буде змова людей, яких він підкупив у силових структурах за довгі роки володіння ПВК "Вагнер", коли брав участь у різних російських військових операціях. Він купив різних людей. Суровікін – це верхівка айсберга, насправді таких людей багато. Цей ресурс у нього збережеться, і коли центральна влада ослабне, можливо, після чергової військової поразки, Пригожин спробує повторити. Досвід у нього вже був і він спробує зробити вдалий рімейк", – прогнозує експерт.

Можливість нового заколоту в РФ

Після того, як 23-24 червня власник ПВК "Вагнер" та його найманці здійснили спробу заколоту, хоча й невдалу, багато хто каже, що на цьому історія не завершиться. Зокрема, думку про те, що бунт отримає продовження, висловив військовий експерт, колишній спікер ЗСУ Владислав Селезньов. За його словами, ті самі непримиренні протиріччя, які стали підставою для "походу" Пригожина на Москву, навряд чи були вирішені. 

Водночас політтехнолог Аббас Галлямов каже, що Пригожина ще зарано списувати з рахунків. Він припускає, що за відмову від заколоту власник ПВК "Вагнер" міг отримати чималі гроші.

Не залишився осторонь і російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков). Він прогнозує, що черговий заколот не за горами

Вас також можуть зацікавити новини: