Що Пригожин отримав за припинення свого бунту? / Скріншот

Ватажка російської приватної військової компанії"Вагнер" Євгенія Пригожина рано списувати з рахунків, він ще може себе показати.

Таку думку висловив політтехнолог Аббас Галлямов в ефірі телеканалу Freedom. Він вважає, що реакція росіян, які підтримали "вагнерівців" під час заколоту, продемонструвала їх втому від "нескінченного гниття", в яке занурилася Росія.

"Люди були раді будь-якій "движусі", будь-якій надії на зміни. Вони це як ковток свіжого повітря сприйняли. Ось ця радість - начебто громадянська війна починається, громадяни повинні лякатися і ховатися, а вони в захваті від цього", - сказав Галлямов.

На думку політтехнолога, за припинення заколоту Пригожин міг отримати гарантії для своїх найманців і велику суму грошей. "Розумієте, він же залізною хваткою вже схопив режим за глотку... Пригожина списувати з рахунків ще рано, він себе ще може показати", - додав він.

На питання про те, чи можливий опір з боку російської еліти, якби ватажок ПВК прийшов до влади, Галлямов відповів негативно. Він переконаний, що вони не були б раді, проте не стали б протестувати. "Наввипередки б побігли. За Путіна що, заступився хтось?" - запитав політтехнолог.

Заколот в Росії: що відомо

Нагадаємо, що між "вагнерівцями" і Міністерством оборони РФ під час повномасштабної війни постійно виникали конфлікти. Пригожин звинувачував Шойгу в недостатньому забезпеченні найманців та "геноциді російського народу".

23 червня ватажок ПВК заявив, що російські війська вдарили по їхніх позиціях. Він пообіцяв "відповідь" і оголосив про початок "маршу справедливості".

Протягом наступного дня "вагнерівці" взяли "під контроль" військові об'єкти Воронежа і Ростова-на-Дону і пройшли Воронезьку, Липецьку і Тульську області. 

Увечері стало відомо, що Пригожин зупиняє війська в 200 км від Москви і розгортає їх назад. За це рішення його розкритикував ряд російських провоєнних Telegram-каналів. 

У Кремлі заявили, що закриють відкриту проти нього кримінальну справу за фактом заклику до збройного заколоту і його організації. Ватажкові найманців дали "піти в Білорусь", також вони пообіцяли не переслідувати "вагнерівців".

Вас також можуть зацікавити новини: