Олександр Лукашенко під час невизнаної інавгурації / REUTERS

Олександр Лукашенко переховує в інтернаті старшого сина з аутизмом.

Про це йдеться у матеріалі головного опозиційного Telegram-каналу NEXTA.

Читайте такожБілоруса затримали за червоно-білу коробку від телевізора на балконіЗа інформацією авторів публікації, у Лукашенка з подругою Іриною Абельською у листопаді 2002 року народився син, медики діагностували в нього аутизм та глухоту.

Хлопчика записали дівочим прізвищем матері Матвій Постоялко і віддали у дитячий будинок. При цьому за дитиною доглядав спеціально найнятий персонал, який контролював його виховний процес і дбав про їжу та іграшки.

NEXTA пише, що Матвій був першою дитиною пари Лукашенка і Абельської. Під час вагітності Колею політик побив супутницю, вважаючи, що і друга дитина матиме фізичні вади.

Зараз син Лукашенка перебуває у психоневрологічному будинку-інтернаті для престарілих та людей з інвалідністю №2 в Мінську. Авторам каналу вдалося віднайти старе фото Матвія, на якому хлопцю 10-11 років.

Протести в Білорусі

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Згідно з офіційними даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80,1% голосів виборців, його основний опонент Світлана Тіхановська - 10,1%, інших трьох кандидатів підтримали менш як 2%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. По всій країні почалися страйки.
  • У перші дні учасників акцій жорстоко розігнав міліцейський спецназ, тисячі людей були затримані, багатьох з них при затриманні і в СІЗО сильно били. Сотні людей постраждали, загинули кілька людей.
  • Європейський Союз не визнав результати виборів президента Білорусі і вважає Лукашенка нелегітимним президентом.
  • 17 вересня Європарламент не визнав перемогу Лукашенка на виборах, водночас визнав Координаційну раду білоруської опозиції тимчасовим представницьким органом білорусів.
  • 23 вересня в Мінську відбулася таємна інавгурація Лукашенка.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що "інавгурація" Лукашенка не означає визнання його легітимності на посаді президента.

Новини України та світу на ранок 29 квітня