Британия передала броневики для наблюдателей ОБСЕ на Донбассе / © UNIAN

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник робочого штабу з питань України федерального Міністерства закордонних справ Німеччини Йоганнес Регенбрехт під час дискусійного клубу "Відкрий світ".

За його словами, 57 країн-членів Організації з безпеки та співробітництва у Європі обговорюють запровадження окремої місії ОБСЄ для підтримання проведення ймовірних місцевих виборів на Донбасі.

Читайте такожМЗС Німеччини готове до зміни "нормандського формату" при появі нових пропозицій по врегулюванню ситуації на Донбасі

Відео дня

"Ми погоджуємося, що ми все ще далекі від цих виборів, тому що, перш за все, нам потрібен режим тиші та безпека, і багато чого треба зробити, в тому числі припинити бойові дії на сході України", - зазначив Регенбрехт.

Водночас, як стверджує представник німецького МЗС, йому важко уявити роботу міжнародної місії з підтримання забезпечення закону і порядку в умовах, коли сторони на Донбасі застосовують одна проти одної важку артилерію.

Тому, на його переконання, спочатку треба встановити режим припинення вогню, відвести від лінії розмежування та розмістити озброєння у місцях зберігання (сховищах), а також задокументувати усе це озброєння та підтвердити його відведення.

"Це повинно бути виконано, і коли ми отримаємо це... тоді, я гадаю, ми можемо започаткувати місію на підтримку виборів", - наголосив Регенбрехт.

Окрім того, він сказав, що питання озброєння або часткового озброєння цієї місії залежатиме від країн-учасниць ОБСЄ.

Як повідомляв УНІАН, 2 вересня перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що обидві сторони конфлікту на Донбасі не відвели важке озброєння від територій, що мають бути зоною безпеки, а також розміщують війська та техніку поблизу й в середині цивільних об’єктів.