В МЗС України назвали візит складовою гібридної війни / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що несанкціонований візит іспанських політиків і бізнесменів до окупованого Криму є складовою гібридної війни Росії проти України.

Про це у коментарі УНІАН сказала речник МЗС Мар'яна Беца.

Говорячи про поширення російськими ЗМІ інформації про візит так званої групи іспанських політиків і бізнесменів до тимчасово окупованого Криму, вона наголосила, що такий візит є "складовою гібридної війни з боку Росії проти України, метою якої є продемонструвати нібито підтримку Іспанією незаконної анексії Криму".

Відео дня

Читайте такожПрикордонники запустили систему інформування про осіб, які незаконно потрапили до окупованого Криму

Водночас, речник наголошує, що позиція Іспанії щодо незаконного захоплення Криму Росією є абсолютно незмінною. "Ми звернулися до МЗС Іспанії. Вона є незмінною. Вони не підтримують незаконну окупацію і анексію Криму, і ніколи не визнають незаконну анексію Росією Автономної республіки Крим", - сказала Беца.

За її словами, наразі ще перевіряються дані щодо усіх осіб, які входили до цієї групи. "Разом з тим, це, скоріше за все, маргінальні групи, або невідомі бізнесмени чи політики, які не мають ваги в Іспанії, і які здійснювали, скоріше за все, абсолютно несанкціонований візит", - заявила речник.

"Ми зі свого боку звернулися до МЗС Іспанії з проханням ще раз довести до відома інформацію, перевірити всі факти, і довести до відома усіх громадян інформацію про відповідальність в Україні, яку будуть нести ті громадяни, які відвідають несанкціоновано Автономну республіку Крим всупереч законодавству України і міжнародному праву", - заявила Беца.

Також у зверненні до іспанських колег-дипломатів українська сторона попрохала "вжити заходів для уникнення подібних випадків в майбутньому".

Беца підкреслила, що це питання МЗС України тримає на контролі і уточнює більш детальну інформацію про склад делегації.

Як повідомляв УНІАН, раніше у МЗС повідомили, що перевіряють інформацію про можливий візит іспанських політиків до Криму.

За даними російських ЗМІ, до Криму з візитом приїхали іспанські політики регіонального рівня з провінції Андалузія.