Баррозу надеется на победу разума / REUTERS

Про це він заявив у суботу в Кракові, передає РАР.

Баррозу згадав гасло ”нехай розум переможе над силою”, котре використовує Ягелонський університет в контексті України та зазначив, що воно не повинно втрачати актуальності.

”Це повинно бути актуальним також зараз, коли бачимо не лише загрозу для України, але й для Європейського союзу та для цінностей, які ми спільно визнаємо”, - сказав він.

Відео дня

”Мусимо спільно протистояти викликам в Європі та у світі”, - додав глава виконавчого органу Європейського союзу.

Читайте такожЄвросоюз може направити до України поліцейську місію - ЗМІ

Він запевнив, що ЄС надалі планує підтримати Україну в конфлікті з Росією.

”Спочатку ми хочемо показати нашу підтримку України, аби вона могла стати незалежною, суверенною, стабільною та, сподіваюся, демократичною і багатою країною. Одночасно хочемо знайти порозуміння, які засоби можемо використати щодо Росії, російських лідерів, котрі б засвідчили неприпустимість їхніх дій”, - зазначив він.

Президент Польщі Броніслав Коморовський, який зустрічався з Баррозу у Кракові, висловив занепокоєння збереженням Росією агресивної поведінки.

”Хотів би висловити велике занепокоєння очевидною демонстрацією сили чи тріумфу сили в російській політиці, якою була присутність Президента Путіна на, як розумію, свіжо здобутому Криму”,- сказав президент, слова якого наводить його офіційний веб-сайт.

Коморовський також повторив свою вже раніше неодноразово висловлювану думку про те, що стабілізації ситуації в Україні повинні сприяти заплановані в цьому місяці президентські вибори.

Крім того, на його думку, їх необхідно використати для того, аби об`єднати зараз дуже розділену українську державу.