янтарь Житомирская область / Фото УНИАН

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації головного управління Національної поліції в Рівненській області, ввечері 30 червня під час відпрацювання Сарненського району в урочищі «Азалія», поблизу Клесова, поліцейські вилучили у старателів мотопомпу, приладдя для незаконного видобутку бурштину та автомобіль.

Під час вилучення група невідомих осіб у кількості близько 60-ти осіб в балаклавах із дерев'яними палицями заблокувала дорогу та погрожувала застосувати фізичну силу. На попередження працівників поліції припинити протиправні дії бурштинокопачі не реагували, поводили себе агресивно. Однак поліцейські припинили правопорушення й доставили виявлений у старателів автомобіль з мотопомпою та іншим знаряддям для видобутку бурштину в Сарненський відділ поліції.

Читайте такожУ Львівській області прикордонники затримали контрабанду каміння та виробів із бурштину

Відео дня

За фактом порушення правил охорони або використання надр відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України, а за фактом опору працівникам поліції – за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України.

Зараз правоохоронці встановлюють особи зловмисників.

Триває досудове розслідування.