20 грудня, у п’ятницю, проект UkrainianStories презентуватиме журналістам результати своєї діяльності.

Пресконференція відбудеться о 14:00 у залі Talk’ова креативного простору Часопис за адресою: вул. Льва Толстого, 5 (ст. м. Площа Льва Толстого). 

У пресконференції візьмуть участь експерти проекту та представники громадських організацій: серед них Анна Коришова, керівник проекту Ukrainian Stories, Фонд МКН; Марія Мєряшева, ПР менеджер проекту Ukrainian Stories, Фонд МКН; Юлія Каздобіна, Українська фундація безпекових студій; Роман Смалюк, Центр політико-правових реформ. Будуть показані документальні сюжети про роботу активістів громадських організацій.

Мета проекту – поділитися з молоддю регіонів України успішними практиками громадських організацій та познайомити з активістами, їхніми особистими мотиваціями та щоденною роботою, запросити молодь до співпраці.

В рамках проекту було створено 12 відео сюжетів про діяльність активістів громадського сектору. Кожна історія – дуже особиста та не схожа на інші. Та всі вони об’єднані бажанням бути тут і тепер активними учасниками змін на краще, практичними зусиллями.

У жовтні-грудні цього року ми провели низку зустрічей зі студентами регіональних вишів: показали сюжети студентам юридичних факультетів та обговорили з ними можливості співпраці студентів та випускників з НДО. До презентацій юридичних проектів долучилися представники громадських організацій. Також у регіональних вузах були проведені лекції/дискусії щодо верховенства права, децентралізації та громадського контролю органів місцевої влади.

Партнерами проекту стали: Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського, Чернігівський національний технологічний університет, Сумський державний університет, Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Харківський державний університет імені Каразіна. Бібліотеки вузів партнерів проекту отримали актуальні оновлення фондів в галузі права. Серед НДО партнерами проекту стали: Центр політико-правових реформ, Prozorro, Реанімаційний пакет реформ, Transparency International Ukraine, Centre UA, StateWatch, Українська фундація безпекових студій, Агенти Змін. Також проект розвиває партнерство з новаторами державної сфери та громадськими активістами. Проект Ukrainian Stories втілюється Фондом МКН за підтримки Фонду сприяння демократії.

З питань акредитації та за додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до Марії Мєряшевої, ПР менеджера проекту, за електронною адресою  meryashewa@ukr.net  або до Анни Коришової, менеджера проекту, akorishova@ukr.net , моб.: 068 0385319.