Емір Кустуриця закінчив знімальну частину роботи над повнометражним документальним фільмом, присвяченим "зірці" світового футболу Дієго Марадоні.

Фільм під робочою назвою "Не забувай Фіоріто" знімався півтора роки в кварталі бідноти аргентинської столиці, де народився Марадона, а також у містах Італії та в Бєлграді, розповів Кустуриця журналістам в сербському селі Мокра Гора, де розташований створений режисером етнографічний музей.

Він зазначив, що робота над фільмом стала для нього "тяжким випробуванням", особливо наприкінці знімального процесу. Режисерові доводилося багато разів літати з Європи до Аргентини, щоб добитися від Марадони відвертих визнань про те, коли і чому він почав вживати наркотики.

Відео дня

Фільм складається з сімох частин, кожна з яких має назву одного з біблійних смертних гріхів і починається кадрами знаменитих футбольних "фінтів" Марадони.

Емір Кустуриця, який починав творчу кар`єру в Сараєво як режисер телебачення, а потім як кінодокументаліст, планує закінчити монтаж своєї нової документальної стрічки до відкриття Каннського кінофестивалю 2008 року.

РІА "Новости"