Міністерство промислової політики України для відновлення стабільної роботи автомобілебудівної галузі звернулося з листом (№9/4-1-642 від 02.07.2010 р.) до Кабінету міністрів України з пропозиціями щодо фінансової підтримки фізичних осіб при купівлі легкових автомобілів вітчизняного виробництва.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Мінпромполітики.

У повідомленні зазначається, що Мінпромполітики також запропонувало Кабміну розглянути можливість надання пріоритету вітчизняній продукції при проведенні тендерів міністерствами України.

Відео дня

Крім того, для підтримки діяльності вітчизняного виробника на зовнішніх ринках Мінпромполітики разом з Мінекономіки підготувало проект закону України «Про стимулювання експорту вітчизняної продукції», який на сьогоднішній день перебуває на розгляді в Кабінеті міністрів України. Цей закон сприятиме пожвавленню роботи вітчизняних підприємств у частині експорту своєї продукції.

Також Мінпромполітики повідомляє, що для вирішення основних питань цього сектора в міністерстві створена робоча група, яка щотижня розглядає оперативні, середньо- і довгострокові завдання, спрямовані на розвиток автомобілебудівної галузі. До її складу увійшли фахівці провідних автомобілебудівних підприємств, Мінпромполітики і Мінтрансу.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів в Україні є корпорація «УкрАВТО», корпорація «Богдан», ЗАТ «Єврокар», корпорація «АІС».