Італія запропонувала Єгипту інноваційну ідею створення в Червоному морі в районі узбережжя Шарм-еш-шейха електромагнітного щита для відлякування акул.

Як передає в неділю сайт Youm7, за словами фахівців, такий спосіб порятунку туристів від морських хижаків не вплине на морське судноплавство, а також абсолютно безпечний як для людей, так і для довкілля.

За інформацією розробників ідеї "щита від акул", поширені спеціальною технікою електромагнітні хвилі діятимуть точково на акул, відлякуючи їх від побережжя.

Відео дня

Цей спосіб вже успішно випробуваний на пляжах ПАР і Австралії. Єгипетські чиновники також зацікавилися цією ідеєю. Передбачається, що електромагнітний щит буде найближчим часом протестований у Червоному морі в затоці Набак і у водах заповідника Рас-Мухаммед.

На початку грудня в районі Шарм-еш-шейха було зафіксовано п`ять нападів акул на відпочиваючих. В результаті серйозно постраждали три російські туристи і один громадянин України. 5 грудня 70-річна туристка з Німеччини загинула в результаті нападу акули поблизу пляжу фешенебельного готелю Hyatt Regency в бухті Наама-бей.