фото Public Domain Pictures

Запрошуємо журналістів та інших гостей відвідати онлайн прес-захід, під час якого громадянка України отримає міжнародну нагороду ім. Нансена в європейському регіоні. Захід буде транслюватися онлайн.

Міжнародна нагорода ім. Нансена щорічно присуджується Верховним комісаром ООН у справах біженців (УВКБ ООН) особі, групі чи організації за визнання видатного служіння людям, і зокрема тім, хто були змушені покинути свої домівки через війни та переслідування – біженцям, вимушеним переселенцям та особам без громадянства. Нагороду було створено у 1954 році.

Премія ім. Нансена започаткована на честь відомого норвезького полярного дослідника, державного діяча та лауреата Нобелівської премії миру Фріттьофа Нансена. На посаді Верховного комісара у справах біженців Ліги Націй, Фріттьоф Нансен досяг значних успіхів у наданні допомоги вимушеним переселенцям. Відомо, що більшу частину Нобелівської премії миру, яку він отримав у 1922-му році, він передав для голодуючих в Україні.

Відео дня

Комітет нагороди ім. Нансена кожного року обирає регіональних переможців з регіонів Африки, Америки, Азії, Європи та Близького Сходу, які отримують дипломи, та яким присвячуються заходи із висвітлення їхньої роботи й ситуації вимушених переселенців у цих регіонах.

Приєднуйтесь до церемонії та дізнайтесь ім’я та історію регіонального переможця в європейському регіоні! У заході візьмуть участь:

Пабло Матеу – Голова Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні

Ерік Сведал – Посол Королівства Норвегії в Україні

Клод Вільд – Посол Швейцарії в Україні

Валерій Сушкевич – Голова «Національної асамблеї інвалідів України», Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю

Дата та час події: 21 вересня 2020 року, 12:30 

Питання для спікерів можна надсилати до 20.09, 19.00, на адресу andrievs@unhcr.org