Кілька місяців триває екологічна акція національного природного парку «Хотинський» (Чернівецька область) зі збору використаних батарейок «Велика біда від маленької батарейки».

школяр здає відпрацьовані батарейкиЗа цей час пункт збору, який розміщений в адмінприміщенні парку, поповнився більш ніж на десять кілограмів, а це сотні батарейок, повідомляється на сайті Міністерства екології та природних ресурсів.

Найбільш екологічно свідомими та активними при зборі батарейок стали школярі Хотинського навчально-виховного комплексу "ДНЗ-ЗОШ І ст.", а саме учні 1-Б та 2-В класів, класні керівники яких принесли до НПП «Хотинський» понад три кілограми використаних батарейок.

Відео дня

Чимало елементів живлення принесли працівники самого Хотинського парку. Деякі з них приїжджають до центрального офісу за 60-50 км, та везуть в кишенях по кілька батарейок, що їм передають сусіди та знайомі.

Зібрані матеріали будуть відправлені на утилізацію до Львівського державного підприємства «Аргентум».

В Україні щорічно використовується приблизно 1 млрд батарейок, які здебільшого потрапляють на сміттєзвалища. При цьому, одна пальчикова сольова батарейка може забруднити важкими металами близько 20 квадратних метрів ґрунту, або 400 літрів води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ Електронне сміття в Україні: викинути не можна переробити