Запоріжжя. 2 квітня. УНІАН. Співробітники Головного управління МВС України в Запорізькій області затримали громадянина Грузії Гочу КЕВЛІШВІЛІ, більш відомого як кримінальний авторитет на прізвисько «Гоча Руставський».
Про це повідомили УНІАН у центрі громадських зв'язків ГУ МВС України в Запорізькій області.
Спецоперацію із затримання кримінального авторитету, «злодія в законі», який нелегально перебував на території України і намагався впливати на криміногенні процеси на південному сході України, реалізували співробітники Управління карного розшуку Запорізького головного управління міліції.
«Співробітники УКР затримали Г.КЕВЛІШВІЛІ в квартирі в одній із багатоповерхівок Запоріжжя, де він з дотриманням особливих запобіжних і конспіративних заходів переховувався від правоохоронних органів. Незважаючи на те, що кримінальний авторитет перебував під охороною, операцію з його затримання вдалося здійснити без застосування зброї», - повідомив заступник начальника УКР Запорізького головного управління міліції Сергій ПРУДЧЕНКО.
За його словами, зараз Г.КЕВЛІШВІЛІ перебуває в статусі затриманого.
Вирішується питання про його примусову депортацію з території України.
Це затримання «Гочі Руставського» на території Запорізької області - друге за останні два роки.
10 квітня 2010 р. Г.КЕВЛІШВІЛІ був затриманий співробітниками ГУБОЗ МВД спільно із співробітниками УБОЗ Запорізького головного управління міліції.
У 2010 році судом було винесено постанову, відповідно до якої Г.КЕВЛІШВІЛІ було заборонено в'їзд на територію України строком на 5 років.
За оперативними даними, "Гоча Руставський" є лідером організованого злочинного угруповання під назвою "ОЗУ Гочі".
Це угруповання займалося розбійними нападами, вимаганням, пограбуваннями, крадіжкою автотранспорту престижних марок, крадіжками з автотранспорту і квартир, збутом наркотичних засобів на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської і Харківської областей.