Київ. 15 травня. УНІАН. Біля будівлі Верховної Ради сьогодні демонтовано намети, які стояли там декілька років.

Про це повідомив УНІАН начальник Центру громадських зв`язків Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві Володимир ПОЛІЩУК.

«Вранці співробітники КП «Київблагоустрій» демонтували незаконно встановлені ще декілька років тому малі архітектурні форми біля будівлі Верховної Ради», - сказав В.ПОЛІЩУК.

Відео дня

За його словами, було вивезено близько 6 вантажівок різного сміття.

Потім співробітники КП «Зеленбуд» впорядковували територію, культивували ґрунт і вкладали дерен.

«Працівники комунальних підприємств і міліції стали свідками антисанітарних умов на місці розташування наметів», - відзначив В.ПОЛІЩУК.

Він наголосив, що підставою для демонтажу стало рішення суду, і мешканці наметового містечка заздалегідь були сповіщені про таке рішення виконавчою службою.

Під час демонтажу один з віруючих чинив опір міліціонерам, і на нього було складено протокол.

Як повідомлялося, 14 травня в Києві під час акції «День гніву» її учасники намагалися підійти до будівлі ВР, аби встановити намети – громадські приймальні народних депутатів. При цьому бійці «Беркута» перешкоджали цим діям. Внаслідок цього сталася бійка між учасниками акції і правоохоронцями. Співробітники міліції затримали шістьох учасників ”Дня гніву”. Щодо затриманих було складено адміністративні протоколи, після чого їх було звільнено.