В Україні за 6 місяців цього року через незадовільний стан доріг сталося 274 дорожньо-транспортних пригоди, внаслідок яких 24 особи загинули, 110 були травмовані.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час прес-конференції повідомив керівник Центру дорожнього руху та автоматизованих систем МВС України Сергій Будник.

Відео дня

За його словами, на вулицях населених пунктів за цей же період сталося 372 ДТП, внаслідок яких 4 особи загинули, 135 - травмовано.

Будник також повідомив, що цього року за порушення правил утримання вулично-дорожньої мережі до адміністративної відповідальності вже притягнуто 5 тис. 810 посадових осіб дорожньо-комунальних організацій, у тому числі 625 осіб - за порушення, що спричинили створення аварійної обстановки або пошкодження транспортних засобів.

Крім того, керівник Центру безпеки дорожнього руху зазначив, що на усунення недоліків в стані проїзної частини, узбіч, тротуарів, знаків, розмітки, світлофорів, транспортного та пішохідного огородження тощо було видано 6 тис. 827 приписів ДАІ. За їх невиконання, сказав Будник, складено 2 тис. 232 адміністративних протоколів, а до місцевих органів виконавчої влади направлено 8 тис. 596 інформацій з пропозиціями щодо покращення стану доріг та удосконалення організації дорожнього руху.