Колишній ректор Податкової академії Петро Мельник вибудував у виші цілу систему поборів. Про це пишуть "Вести" з посиланням на власні джерела.

Як повідомляє видання, підозрюваний у хабарництві ймовірно займався корупцією вже не один рік. При цьому він нібито втягнув у свої махінації деяких співробітників установи.

"У нас у виші треба було платити за все, - розповідає один із студентів. - Наприклад, за залік ми віддавали $ 50-100. А, щоб скласти іспит - $ 150-200. Але сам ректор гроші не збирав. Замість нього це робили деякі викладачі, яких ми називали "збирачами". Ймовірно, вони віддавали йому левову частину доходу, залишаючи собі невеликий відсоток".

Відео дня

Як уточнюють у викладацьких колах, платили ті, хто був відрахований за неуспішність і хотіли відновитися, а також ті, хто хотів захистити дисертацію.

"У науковому середовищі давно пліткують, що у Мельника зібралися всі ті, хто був звільнений за непрофесіоналізм з інших вишів, але мав заплатити кошти за працевлаштування, - каже професор одного зі столичних вузів, який просив не називати його прізвище. - Нібито в цих випадках йшлося про $ 10-20 тисяч. А іноді - і про більш великі суми, в залежності від посади".

Фактично підтверджує цю інформацію і один з колишніх викладачів академії. За його словами, великі хабарі Мельник начебто завжди брав сам. Але при цьому нібито перестраховувався: по п'ять-сім разів переносив зустрічі з тими, у кого мав намір взяти гроші, або просив перерахувати кошти на його банківську картку.

У свою чергу, джерело видання в правоохоронних колах стверджує, що Петро Мельник вже кілька разів був фігурантом корупційних справ, але завжди йому вдавалося за допомогою високих чиновників "вийти сухим з води". "А якщо щось йшло не так, він симулював хворобу. Наприклад, на моїх очах непритомнів у себе в кабінеті...", - додав він.

Примітно також, що, за даними джерела в міліції, всі зібрані кошти Петро Мельник нібито вкладав в приватні фірми (вони були записані на членів його сім'ї), які займалися купівлею та продажем землі та нерухомості. Причому не тільки в Ірпінському районі, але й по всій Київській області.

Нагадаємо, ректор Національного університету податкової служби Петро Мельник, якого 27 липня затримали за хабарництво, написав заяву про звільненняз посади.

ТСН