Троє маленьких вихованців Хотинської спеціалізованої школи-інтернату втекли з дитячого санаторію в Чернівцях, де вони знаходились на профілактичному оздоровленні.

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

Як зазначено в повідомленні, в міліцію звернулась в.о. головного лікаря обласного дитячого протитуберкульозного санаторію, що розташований у Садгірському районі міста Чернівці та повідомила, що із закладу зникли троє дітей – близнюки 11 років та їх 8-річний товариш.

Відео дня

На пошуки маленьких втікачів був задіяний весь особовий склад Садгірського райвідділу міліції. Орієнтовані були співробітники патрульної служби міста Чернівці, Державтоінспекції та всі наряди прилеглих районних відділів міліції. У результаті оперативного здійснення пошукових заходів та завдяки злагодженим діям правоохоронців невдовзі дітлахів знайшли в обласному центрі на березі річки Прут.

Хлопців доставили у райвідділ до спеціалізованої «Зеленої кімнати», де співробітники кримінальної міліції у справах дітей нагодували їх та провели з ними профілактичну роботу.

На даний час діти знаходяться у притулку для дітей Чернівецької міської ради до встановлення всіх обставин та причин втечі.

У зв’язку з непоодинокими випадками втечі дітей з даного закладу  правоохоронцями вирішується питання щодо направлення до відповідних місцевих органів влади клопотання про усунення причин та умов, які сприяють таким випадкам.