У рамках розслідування кримінального провадження за фактом нападу на Тетяну Чорновол призначено біля двох десятків експертиз. Серед яких дактилоскопічна, трасологічна, цитологічна, молекулярно-генетична тощо.

Про це повідомили в управлінні зв’язків з громадськістю МВС України.

«Наразі опрацьовано результати хімічної експертизи, відповідно до якої, фрагменти фарб, які знаходяться на автомобілях повністю співпадають. Це дозволяє зробити висновки про те, що слідством вилучені саме ті автомобілі на яких рухалася потерпіла та підозрювані у кримінальному провадженні під час інциденту», – зазначив заступник начальника ГСУ МВС України Олександр Гнатів.

Відео дня

Допитано більше 50 свідків. Розслідування продовжується згідно з планом слідчих дій для того, щоб встановити роль кожного фігуранта цієї справи.

Як повідомляв УНІАН, журналістку, активістку Євромайдану Чорновол жорстоко побили невідомі у ніч на 25 грудня на Бориспільській трасі неподалік від Києва. За попередніми даними міліції, Чорновіл їхала у власному авто, коли її раптово ”підрізав” невідомий автомобіль, з якого вийшло кілька чоловіків. Невідомі витягли Чорновіл з-за керма, побили, а потім кинули у придорожній кювет.

Спочатку міліція у зв’язку з побиттям Чорновол відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. 26 грудня було відкрито ще одне провадження за ч. 1 ст. 121 (навмисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.