На Кіровоградщині затримали двох зловмисників, які викрали зі складу понад 2,5 тонн зерна. Ними виявилися жителі Вільшанського району, 24 та 25 років.

Про це повідомили в управлінні зв’язків з громадськістю МВС України.

У січні цього року до Вільшанського райвідділу міліції звернувся керівник підприємства з повідомленням про зникнення значної кількості зерна зі складу.

Відео дня

Розпочавши розслідування за фактом крадіжки, правоохоронці встановили, що урожай зернових було викрадено наприкінці минулого року. Зловмисники поцупили зерно, пробивши отвір в одній із стін, що прилягала до іншого занедбаного приміщення. За досить короткий час злодіям вдалося винести зі складу понад 50 мішків, а це більше 2,5 тонн збіжжя.

Як з’ясувалося, «підприємливі» товариші вночі перевозили крадене на велосипедах додому, а вдень пропонували придбати зерно жителям населеного пункту та районного центру всього по 50 гривень за один мішок. Отримані кошти злодії витрачали на власні потреби.

- У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили частину викраденого збіжжя вже у «нових» власників, – повідомив в.о. начальника Вільшанського райвідділу міліції Василь Кривий. – Також у якості речових доказів вилучено і велосипеди, за допомогою яких було вчинено крадіжки.

Наразі вирішується питання про обрання стосовно зловмисників міри запобіжного заходу. Триває розслідування у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від трьох до шести років.

Раніше чоловіки вже були засудженні за вчинення крадіжок.