У Севастополі невідомі облили жовтою і синьою фарбою пам’ятник Катерині ІІ.

Як передає кореспондент УНІАН, інцидент стався вночі. Добровольці і комунальні служби сьогодні займалися відмиванням фарби з пам’ятника.

Голова громадської організації „Українська громада Севастополя” Мирослав МАМЧАК повідомив УНІАН, що йому сьогодні вранці надійшло декілька „досить хамських, грубих” телефонних дзвінків, що начебто це зробила очолювана ним організація.

Відео дня

М.МАМЧАК на це зазначив: „Ми вважаємо, що цей акт є звичайною провокацією і вона носить передвиборний характер”.

За словами лідера громадської організації, „Українська громада Севастополя” не має ніякого відношення до того, що сталося.

М.МАМЧАК додав, що свого часу очолювана ним організація заявляла, що „категорично проти будівництва пам’ятника цьому катові українського народу”. „Ми робили заяву, що ми знесемо цю скульптуру, але ми збиралися це робити відкрито. Однак, виходячи з побажань жителів Севастополя, органів місцевої влади, ми відмовилися від цієї ідеї, тому що ми не хотіли робити під час курортного сезону бучу у Севастополі”, - додав він.

Тому, сказав лідер організації „Українська громада Севастополя”, „здається, це зробили ті, котрі цей пам’ятник поставили, тому що діло йде до виборів, і на отаких актах вандалізму можна „підігріти” Севастополь, збурити тут обстановку”.

На думку М.МАМЧАКА, „це провокація, зроблена і проти української громади, і проти Севастополя, і проти миру і спокою у місті”.