У Севастополі знизилися темпи реєстрації громадян на біржі праці.

Якщо раніше в міському центрі зайнятості в день реєстрували до 40 осіб, то сьогодні - 34-35 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник директора Севастопольського міського центру зайнятості Світлана РЕНДАК на сьогоднішньому засіданні міської антикризової групи.

Відео дня

Крім того, додала заступник директора, знизилися темпи вивільнення працівників: якщо в січні-лютому в списках на вивільнення було подано близько 2,5 тис. осіб, то з початку березня - всього 75 осіб. «Фактичне вивільнення на сьогодні становить третину від передбачуваного», - зазначила С.РЕНДАК.

Вона додала, що в квітні-травні «все-таки чекаємо сплеску, але сподіваємося на нашу сезонну зайнятість».

Як стверджує заступник директора, Севастополь відносно ринку праці не можна назвати кризовим містом: «У нас все-таки на одну вакансію претендує дві особи, тоді як, наприклад, в Черкаській області - 70 осіб на одну вакансію, в Запорізькій і Вінницькій - 32 особи». В той же час, додала вона, «дуже багато зменшується вакансій в наших державних і адміністративних органах. В основному вакансії по робочих професіях».

С.РЕНДАК також повідомила, що «робочі місця потихеньку створюються, може, не такими темпами, як торік, але принаймні з початку року 1 тис. 200 робочих місць було створено. Активізувалися саме приватні підприємці, і наймана праця у приватних підприємців».