Фрегат Військово-морських сил Франції "Жан Де-В’єнн" прибув з неофіційним візитом до порту Севастополя.

Представники екіпажу французького корабля на чолі з командиром фрегата капітаном 1 рангу Лораном ЕМЕРОМ здійснили протокольні візити в штаб ВМС України і севастопольську державну адміністрацію.

За інформацією прес-центру командування українських ВМС, під час зустрічі у штабі сторони обговорили стан та перспективи розвитку ВМС, питання майбутньої спільної участі флотів обох країн в операціях "Аталанта", "Активні зусилля" та навчаннях "Сі бриз", проблеми боротьби з піратством, побудови корабля класу "корвет" для українського флоту та комплектування особового складу флоту військовослужбовцями служби за контрактом.

Відео дня

Як планується, екіпаж французького фрегату проведе для представників ВМС України на борту "Жан Де-В’єнн" брифінги та показові тренування з боротьби за живучість корабля та протичовнової боротьби.

14 липня командування екіпажу фрегату "Жан Де-В’єнн" візьме участь в урочистій церемонії покладання вінків та квітів до Меморіалу героїчним захисникам міста-героя Севастополя 1941-1942 років і до французького меморіального комплексу у селищі Кальфа.

15 липня команда французького корабля проведе дружній матч з футболу з українськими військовими моряками та ознайомчі екскурсії по кораблю для військовослужбовців ВМС ЗС України. В цей же день з 14.00 до 17.30 корабель буде відкрито для відвідування мешканцями та гостями Севастополя.

16 липня фрегат ВМС Франції "Жан Де-В’єнн" відбуває з порту Севастополь.

Фрегат призначений для боротьби з підводними човнами.

Його екіпаж налічує 230 чоловіків.

Місце базування - Тулон.