5,4 тис. тонн суміші з мазуту, піску і водорості, зібраної у Керченській протоці, досі не вивезли з території Криму.

Як заявив голова Ради міністрів АРК Віктор ПЛАКІДА, російська сторона не поспішає брати на себе зобов`язання по транспортуванню нафтопродуктів з території Криму.

В.ПЛАКІДА підкреслює, що питання транспортування суміші Крим просить РФ вирішити, нарешті, що робити з мазутовою сумішшюслід вирішити до настання весни.  «Ми не можемо чекати потепління. Тому необхідно ухвалювати рішення або про поховання, або про вивіз або про утилізацію нафтової суміші. Тому питання: або Росія бере на себе раніше дані зобов`язання, або ми використовуємо інші шляхи, а шляхи ми обов`язково знайдемо», - заявив голова Радміну.

Відео дня

(За матеріалами КІА)

Як повідомляв УНІАН, 11 листопада через шторм в Керченській протоці в акваторії Азовського і Чорного морів сталася катастрофа, яка за масштабами та наслідками значно перевищує ті, які були тут до того часу. Зокрема, в південній частині протоки розламався навпіл російський танкер «Волгонєфть-139». В море потрапило близько 1,2 тонн мазуту. Крім того, затонули судна «Вольногорск», «Нахічевань», «Ковель», які перевозили приблизно по 2 тис. тонн сірки. Постраждали птахи, риби. Деякі експерти кажуть, що на відновлення моря піде від двох до шести років.