Кабінет Міністрів відмінив розпорядження про передачу в оренду авіакомпанії «Авліта» земельної ділянки Севастопольського порту.

Текст розпорядження №365-р розміщений на сайті Верховної Ради.

Згідно з документом, відміняється відповідне розпорядження від 26 червня 2007 р. №488-р ”Про вилучення з користування ділянки акваторії і надання в оренду земельної ділянки водного фонду”.

Відео дня

Севастопольській міськдержадміністрації доручено забезпечити розірвання укладеного договору про оренду земельної ділянки водного фонду.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет Міністрів розпорядженням від 26 червня 2007 р. №488-р виключив з користування ДП “Севастопольський морський торговий порт” ділянку акваторії і віддав в оренду ділянку водного фонду порту.

Уряд ухвалив пропозицію Севастопольської міськдержадміністрації про надання ЗАТ “Стивідорна компанія “Авліта” земельної ділянки водного фонду площею 0,8987 гектара в оренду строком на 50 років для реконструкції і будівництва гідротехнічних споруд і укладення з нею відповідного договору.

Довідка УНІАН. ЗАТ «Стивідорна компанія «Авліта» входить до складу Групи Метінвест, має у своєму розпорядженні два найбільш глибоководні причали України в акваторії незамерзаючої круглий рік Севастопольської бухти. Підприємство володіє зерновим терміналом місткістю 100 тис. тонн, відкритим складом металопродукції обсягом 400 тис. тонн і 23 причальними кранами, включаючи 3 портальних крани «Liebherr» вантажопідйомністю 104 тонн кожний і один плавучий кран, який забезпечує швидкість вантаження на судно на рівні 8 тис. тонн металопродукції на день.