Російський бомж з міста Кемерово 62-річний Леонід Коновалов зняв "філософське" кіно про життя суспільства і відправив його на 62-й міжнародний кінофестиваль у Каннах.

Новоспечений режисер упевнений, що фільм викличе сенсацію, оскільки, на його думку, "люди не здогадуються про зворотню сторону" сучасного життя.

За словами Коновалова, зняти фільм його підштовхнуло прагнення до творчості.

Відео дня

"Раніше я виставляв свої портрети на вулицях. Потім мені заборонили, вважаючи, що це огидно, і я став думати, що мені тепер робити, оскільки без цього я не можу. Так я вирішив зняти фільм", – розповів мешканець кемеровських звалищ і смітників.

Він написав сценарій, домовився з одним з місцевих операторів. У зйомках, які продовжувалися протягом місяця на місцевих смітниках, а також у центрі міста, він сам виступав як актор.

Свій двогодинний фільм Коновалів назвав "Я + люди або Погляд стороннього на людську цивілізацію". Автор стверджує, що в картині він показав свій погляд на життя.

"У фільмі дві сюжетні лінії – про цивілізацію в цілому і про те, як ця цивілізація зі мною бореться і як я в цій боротьбі перемагаю", – повідомив він, додавши, що у фільмі є еротичні сцени у зв`язку з тим, що за сценарієм йому потрібно було повністю роздягатися.

"Я роздягався сам до гола і роздягав цивілізацію до гола. І під одягом цивілізації відкривалося те, що нічого окрім смерті, не немає. У фільмі я показую, що цивілізація зрештою несе тільки загибель і смерть", – сказав Коновалов.

У своєму фільмі чоловік без певного місця проживання намагався донести те, що необхідно жити вільною людиною.

"Смітник – це найкраща з робіт. Тут немає начальників, ти живеш так, як хочеш. Багатьом цього не зрозуміти. Тільки коли зробишся найопущенішим, таким, що найзневажнішим, ось тільки тоді приходить розуміння", – сказав автор фільму.

За його словами, 27 дисків зі своїм фільмом він відправив на зарубіжні телекомпанії. Також він відправив фільм для участі в 62-му міжнародному кінофестивалі в Каннах, який пройде 13 травня.

У Кемерово Коновалов продає диски з своїм фільмом по 10 тисяч рублів. Скільки вже продано копій, і чи вдалося взагалі продати хоч одну копію режисер-початківець не став відповідати.

Раніше Коновалов був відомий в Кемерово невеликому громадянству тим, що брав участь у декількох фотозйомках як звичайний бездомний. Він також влаштовував на вулицях міста покази своїх картин.

Подробиці