Відмовтеся від цих звичок, щоб схуднути / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Після довгого, напруженого дня на роботі, виховання дітей і виконання тисяч обов'язків, все, що хочеться зробити, - це розслабитися і відпочити. Але якщо ви помітили ненавмисне збільшення ваги або не можете схуднути, у цьому можуть бути винні ваші нічні звички.

За даними Національного інституту здоров'я США, прийом їжі в той час доби, коли ви зазвичай неактивні, може призвести до ожиріння та небажаного набору ваги. Але це лише одна частина головоломки - інші підступні нічні звички можуть бути частиною вашого розпорядку дня протягом багатьох років, і ви не підозрюєте, що вони змушують вас набирати вагу.

10 нічних звичках, які призводять до набору ваги:

Відео дня

Пропуск вечері

Щільна вечеря забезпечує організм необхідними поживними речовинами, а його пропуск може привести до почуття голоду пізно ввечері, що може спровокувати нездорові перекушування і переїдання.

Переїдання

Бездумне перекушування висококалорійними закусками ввечері може призвести до надмірного споживання калорій. Натомість обирайте закуски, багаті поживними речовинами, на початку дня та контролюйте порції.

Прийом їжі перед сном

Згідно з дослідженням 2020 року, ситна вечеря перед сном може порушити його і призвести до набору ваги. Організму потрібен час, щоб переварити їжу, а лягати спати відразу після їжі може призвести до дискомфорту і потенційного порушення якості сну.

Недостатній сон

Коли організм недосипає, він вимагає енергоємних продуктів, а гормональний дисбаланс може призвести до підвищення апетиту і зниження метаболізму, що робить підтримання здорової ваги більш складним завданням.

Телефон перед сном

Дослідження показують, що синє світло, що випромінюється екранами, перешкоджає виробленню мелатоніну, що негативно позначається на сні. Погана якість сну пов'язана зі збільшенням ваги, тому дуже важливо встановити режим сну без техніки.

Робота допізна

Робота до пізньої ночі може підвищити рівень стресу і порушити режим сну. Дослідження 2018 року дійшло висновку, що підвищений рівень кортизолу може посилити тягу до висококалорійної комфортної їжі та призвести до набору ваги в області живота.

Алкоголь для прискорення засипання.

Численні дослідження показали, що алкоголь порушує REM-сон, коли мозок обробляє емоції і спогади, впливаючи на здатність відпочивати і відновлюватися. Крім того, додаткові калорії, що містяться в алкогольних напоях, можуть призвести до збільшення ваги при регулярному вживанні.

Заняття спортом у вечірній час

Хоча вечірні тренування мають свої переваги, інтенсивні вправи занадто близько до сну можуть прискорити метаболізм і ускладнити процес засинання. Крім того, підвищений рівень адреналіну і прискорене серцебиття, викликані фізичними навантаженнями, можуть порушити здатність організму засинати і залишатися в свідомості.

Їсти під час перегляду телевізора

Бездумне поїдання перед телевізором - поширена звичка, яка може сприяти набору ваги, тому що можете не повністю усвідомлювати, що і в якій кількості їсте. Вчені підтверджують це. Дослідження 2019 року показало, що перегляд телевізора під час їжі пов'язаний з низькою якістю харчування.

Занадто щільна вечеря

Рясна вечірня трапеза може привести до переїдання, особливо якщо увійде в звичку. Замість цього слід вибирати збалансовану вечерю з обмеженням порцій, щоб підтримати травлення і сприяти спокійному нічному сну.

Раніше УНІАН писав, що станеться з вашим тілом, якщо ви не їсте 72 години.

Вас також можуть зацікавити новини: