Роскосмос опублікував відеозапис з успішним запуском ракети "Союз" незабаром після того, як на космодромі Байконур сталася аварія. Ролик був доступний на сторінці корпорації в Twitter, однак незабаром пост видалили із соцмережі.

Читайте такожСтали відомі наслідки аварії "Союзу"

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода. В одному з повідомлень Роскосмосуйшлося про те, що на 287-й секунді після запуску другий ступінь ракети-носія штатно відокремився. В іншому пості корпорації було сказано, що на 528-й секунді корабель нібито успішно виведений на орбіту.

Насправді на 119-й секунді польоту сталася аварія. Вона трапилася, коли бічні блоки першого ступеню відділялися від центрального блоку другого ступеня. У цей момент спрацював аварійний маяк, корабель розділився на відсіки і випустив парашут.

Роскосмос видалив повідомлення про виведення «Союзу» на орбіту після аварії
false

Космонавт Роскосмоса Олексій Овчінін та астронавт NASA Нік Хейг спустилися в капсулі на територію Казахстану. Зараз вони в безпеці, однак у них знайшли проблеми зі здоров'ям. При приземленні вони зазнали перевантаження в 6g. Згідно зі статистикою, космонавти рідко відчувають перевантаження, що перевищують 4g.

Роскосмос створив аварійну комісію для розслідування інциденту. Джерело в ракетно-космічній галузі припустило, що один з блоків другої ступені при відділенні міг зачепити центральний блок, чим і спричинив аварію.