На кухонні ножі було нанесено відому марку Tramontina / фото УНІАН

В Одесі митники заблокували введення в оборот 12 тис. контрафактних ножів, які прибули з Китаю.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеської митниці ДФС, під час здійснення митного огляду товарів, що надійшли з Китаю в Одеський морський порт, працівники митниці звернули увагу на невідповідність маркування товарів та інформації, заявленій у митній декларації. Як зазначається, не відповідали і додані до вантажу документи.

Зокрема, на упаковку і безпосередньо на кухонні ножі було нанесено відому марку Tramontina.

Відео дня

«Товари цієї всесвітньо відомої бразильської корпорації відрізняються високою якістю, яку гарантує офіційний виробник. Але документи не містили жодної згадки про те, що виробником заявлених до оформлення товарів є знаменита компанія Tramontina S.A. Cutelaria», - відзначили в митниці.

Митне оформлення товару призупинили, оскільки запідозрили, що має місце порушення прав інтелектуальної власності.

Як пояснили у прес-службі, під час проведення відповідних заходів був запрошений офіційний представник власника марки Tramontina в Україні, який підтвердив - виявлений товар є фальсифікованим.

«Правовласник і власник товару скористалися можливістю, наданою статтею 402 Митного кодексу України, і домовилися поновити порушені права шляхом механічного видалення позначення Tramontina на упаковці і товарі», - розповіли у відомстві.

Читайте такожЗакарпатські прикордонники пропустили авто з рекордною партією героїну (відео)

Іншими словами, як пояснив представник Одеської митниці, підприємець впродовж кількох днів у присутності представника компанії Tramontina видаляв маркування. Після цієї процедури правовласник дозволив ввести в оборот 12 тис. «оновлених» ножів - без наявності нанесеної торгової марки.

Представник митниці уточнив УНІАН, що операція з видалення написів відбулася минулого тижня.

«Для проведення експертизи, погоджень та інших процедур потрібно багато часу», - пояснили у митниці.

Довідка УНІАН. Фабрика Tramontina S.A. Cutelaria була заснована в 1911 році. Розташована в м. Карлос Барбоса, штат Ріо-Гранде до Сул. Виробляє різні види ножів: універсальні ножі, професійні з сертифікатом NSF (з антибактеріальним захистом Microban), а також спортивні і розкладні ножі. Крім того, на фабриці випускаються мачете, рожни, посуд, ножиці, кухонне начиння - каструлі, формочки, сковороди з антипригарним покриттям Starflon, алюмінієві каструлі й блюда.