Українець винайшов трубу для висаджування картоплі / Скріншот з відео - Facebook, Андрій Кубай

Мешканець Тернопільщини вирішив спростити собі життя і створив просте, але ефективне знаряддя для висадки картоплі на городі. Відео з винаходом українця зібрало у Facebook понад півмільйона переглядів.

Читайте такожКумедна білочка з київського парку дала майстер-клас з весняного позування (фоторепортаж)

На відеоролик, оприлюднений 9 квітня, звернув увагу місцевий сайт 0352.ua. Зазначається, що його оприлюднив мешканець села Довге Андрій Кубай. На кадрах зафільмовано, як українець висаджує картоплю за допомогою імпровізованої труби з пластикових пляшок.

Відео дня

"Мені декілька разів доводилось садити картоплю, після чого спину не розігнути. Спрацював захисний режим і я придумав цей винахід. Може, з боку це виглядає смішно, але сміється той, хто сміється останній», – зазначив Кубай у коментарі до публікації.

«Хто хоче спробувати то даю невеличку пораду - трубу потрібно робити з пластикових бутилок, бажано однакових і щоб були рівної форми, відрізаєм горловину і дно, запихаєм одну в одну в щільно перемотуєм скочем. Трубу треба виготовляти з пластикових бутилок 1,5 л. щоб була легкою - це дуже важливо», – зазначив він.

Відео зібрало купу схвальних коментарів. Деякі користувачі іронізують над «новими технологіями», однак інші почали давати поради з вдосконалення винаходу та його застосування.

Раніше суд у німецькому Мюнхені вирішив, що корови на фермі в Баварії можуть і далі носити дзвіночки, хоч їх дзвін і дратує деяких місцевих жителів.