Верховна Рада 8 скликання завершує свою роботу.

Раду обирали у розпал війни на Донбасі, і до складу увійшло чимало військових та активістів Майдану. Після виборів у 2014 році було сформовано коаліцію "Європейська Україна", яка проіснувала до лютого 2016 року. З тих пір Рада, фактично, працювала без коаліції, що і стало причиною її розпуску Зеленським.

Ця Рада визнала Росію агресором, а Крим та Донбас – тимчасово окупованими. Пізніше було прийнято закон про децентралізацію, який дав більше можливостей регіонам. Рада схвалила зміни до Конституції, що стосуються ЄС та НАТО.

Читайте такожВерховна Рада ухвалила закон про хімічну кастрацію та реєстр педофілів

З кільканадцятої спроби депутати проголосували за спрощення розмитнення «євроблях». Також Рада схвалила закон про мову. Однак, за ці роки у парламенті було рекордно багато кнопкодавства, найчастіше кнопкодавила фракція БПП. Також, попри обіцянки, депутати не спромоглися зняти з себе недоторканність.

Запам’ятається це скликання і чималою кількістю курйозів. Барною, який виніс з залу засідань тодішнього прем’єра Яценюка; Надією Савченко, яка показала прем’єру Гройсману середній палець у стінах парламенту, а пізніше планувала підірвати і розстріляти парламент; Іриною Луценко, яка лаялася з трибуни Верховної Ради. Традиційно не обійшлося без бійок, які розбавляли сірі депутатські будні.

Можна тільки гадати, що ж принесе українцям нове скликання.