Малайзійські вчені зробили найбільше за останні роки відкриття, знайшовши в джунглях острова Тіоман (Pulau Tioman) 14 раніше невідомих науці видів представників земноводних.

Серед нових рептилій, що мешкають винятково на цьому острові - 10 видів ящірок, три види змій і жаба, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на телеканал ТБ-1.

Острів Тіоман, що територіально входить до складу найбільшого малайзійського штату Паханг (Pahang), традиційно привертає увагу вчених-зоологів і дослідників дикої природи, особливо після серії відкриттів нових видів рептилій і амфібій, що послідувала в 2000 році.

Відео дня

"Екосистема острова справді унікальна, це свого роду Клондайк для вчених. Ретельне дослідження фауни показало, що на Тіомане збереглися багато представників еволюційного процесу світу земноводних. Зроблені нашою групою відкриття в інших регіонах, зокрема в Центральній Америці та Китаї, не йдуть ні в яке порівняння з перспективами, що відкриваються на цьому відносно невеликому острівці", - сказав керівник експедиції професор Лі ГРІЗМЕР (Lee Grismer) із Національного університету Малайзії (University Kebangsaan Malaysia).